Egoera

English

←  Πίσω στο site

LIVE KΡΙΤΙΚΕΣ

“Εκεί είναι που τουλάχιστον στα αυτιά μου διαφέρουν από τις περισσότερες λεγόμενες post-metal μπάντες, πολλές από τις οποίες έχουν sludge ρίζες ή έστω ένα πολύ πιο “βρώμικο” ήχο, ενώ οι κιθαριστικές μελωδίες των Egoera ακούγονται κρυστάλλινα διαυγείς, κάτι που δεν φάνηκε να επηρεάζει το γεγονός πως επρόκειτο για ζωντανή εμφάνιση, αφού η μόνη διαφορά στον ήχο των κομματιών του άλμπουμ τους “Fortuna” συν του “Yemen” που έπαιξαν , ήταν πως φυσικά το low-end στο ζωντανό είναι όπως και να το κάνουμε πιο ογκώδες και τα riff πιο ακανθώδη, που ενέτειναν τη metal αίσθηση που μου έβγαζαν.”

https://rockinathens.gr/once-upon-a-winter-egoera-six-d-o-g-s-10-06-22 (GR), June 2022

“Έπαιξαν σχεδόν όλο το Fortuna, το άλμπουμ που κυκλοφόρησαν πέρυσι τον Απρίλιο, και το απέδωσαν άρτια από όλες τις απόψεις. Τα κομμάτια ήταν όλα γεμάτα και δεν στερήθηκαν τίποτα από ό,τι ακούς στον δίσκο. Κι αυτό είναι ένα στοίχημα που βάζει κάθε μπάντα με τον εαυτό της όταν έρχεται η ώρα να παρουσιάσει ζωντανά το ηχογραφημένο υλικό που ενδεχομένως να έχει ενισχυθεί ενορχηστρωτικά στο στούντιο.”

https://www.depart.gr/content/3516/halocraft-a-mother-to-scare-away-darkness-live-paroysiasi,-09122021–temple-athens-/ (GR), December 2021


ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ – FORTUNA (2020)

“Μια μπάντα η οποία  δημιουργεί μουσική γεμάτη συναίσθημα και ψυχή, ένας δίσκος που δεν παραβλέπεται και κυριολεκτικά σε τραβάει, με κομμάτια άρτια δομημένα, με μια μεθυστική έλξη γεμάτα ενέργεια με όμορφες μελωδίες, που κολλάνε με την μία στο μυαλό.”

https://undergroundskini.blogspot.com/2020/10/egoera-fortuna.html (GR), Οκτώβριος 2020

“Στα 40 λεπτά που διαρκεί ο δίσκος, το cinematic rock της μπάντας, θα σου φέρει αναμνήσεις στο νου που είχες ξεχάσει την ύπαρξή τους.”

https://intothepit.gr/egoera-fortuna (GR), Ιούνιος 2020

“…Οι Egoera δημιούργησαν ένα έντονο και δαιδαλώδες μουσικό ταξίδι αναζητώντας θραύσματα ομορφιάς διάσπαρτα στο χώρο και στο χρόνο.”

https://www.aristocraziawebzine.com/en/reviews/egoera-fortuna (EN), Ιούνιος 2020

“Οι Egoera δημιούργησαν επτά εντυπωσιακές μελωδικές συνθέσεις γεμάτες με αξιοσημείωτες μελαγχολικές στιγμές, αλλά και με πολλές αξιοσημείωτες εκπλήξεις που κρύβονται κάτω από τα ευχάριστα στρώματα των λαμπρών ενορχηστρόσεων.”

https://thoughtswordsaction.com/2020/05/30/egoera-fortuna-cd (EN), Μάιος 2020

“Πρωταρχικός στόχος του instrumental rock είναι να ταξιδεύει το μυαλό σου σε διάφορες τοποθεσίες, είτε σημειολογικά, είτε γεωγραφικά, και οι Egoera το καταφέρνουν θαυμάσια στο ντεμπούτο τους Fortuna.”

http://www.i-jukebox.gr/album-reviews/item/10686-egoera-fortuna (GR), Μάιος 2020

“Με αφετηρία και τροφοδότη τον μονολεκτικό τίτλο κάθε κομματιού, δίνεται στο μυαλό μας το έναυσμα για να πλάσει αμέτρητες ακόμη λέξεις και εικόνες, επιτρέποντας στο instrumental, ιδιαίτερα κινηματογραφικό post rock δημιούργημα των Egoera, να διεισδύσει σε αυτές.”

https://rockinathens.gr/egoera-fortuna (GR), Μάιος 2020

“Αντιθέτως, πιστεύω ότι ο ήχος των Egoera, παρά τις εμφανείς επιρροές τους από γνωστές μπάντες του είδους, είναι αρκετά ξεχωριστός και διακριτός, κάτι που αποτελεί μεγάλη υπόθεση για το post-rock.”

https://rockoverdose.gr/portfolio-view/egoera-fortuna (GR), Απρίλιος 2020

“Είναι ένα σπάνιο άλμπουμ, είναι ένα λυρικό κομψοτέχνημα, το οποίο θα πρέπει να ακούσετε.”

https://www.noizy.gr/music/artists-albums/E/1164-egoera/1394-fortuna (GR), Απρίλιος 2020


ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Οι Egoera είναι μία τριμελής instrumental rock μπάντα με στοιχεία από την post rock σκηνή. Δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2013 και έχουν έδρα την Αθήνα. Ο ήχος τους έχει επηρεαστεί από μπάντες όπως είναι οι God Is An Astronaut, If These Trees Could Talk, Sleepmakeswaves και Audrey Fall μεταξύ άλλων. Μερικές φορές η μουσική τους είναι έντονη, ενώ άλλες είναι πιο μελωδική. Δεν περιορίζονται, αλλά εκφράζουν ελεύθερα τι σημαίνει instrumental μουσική γι’ αυτούς, συνθέτοντας τα δικά τους κομμάτια.

Τον Φεβρουάριο του 2014, κυκλοφόρησαν ένα demo με τα δύο πρώτα τους κομμάτια “Today we are Infinite” και “Aftermath”. Τον Απρίλιο του 2016, ηχογράφησαν το single “Virtues” και το κυκλοφόρησαν μαζί με το επίσημο βίντεο κλιπ του. Στις 30 Απριλίου του 2020, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, “Fortuna”, την παραγωγή του οποίου ανέλαβε ο Άλεξ Μπόλπασης.

Οι Egoera έχουν κάνει δεκάδες ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα και την Πελοπόννησο όπου συναντήθηκαν για πρώτη φορά και άρχισαν να παίζουν τη δική τους μουσική.

Ιστοσελίδα: https://egoeraband.com
Αγορά δίσκου: https://egoera.bandcamp.com
Επικοινωνία: [email protected]


Facebook: https://facebook.com/egoeraband
Instagram: https://instagram.com/egoeraband
Twitter: https://twitter.com/egoeraband


ΛΗΨΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ (λήψη όλων)